Skupština društva

 

U petak 9.12.2016. godine u planinarskom domu na Kunagori održana je redovna Skupština društva. Na istoj je uz donošenje plana rada i financijski plan za 2017. godinu, prihvaćena ostavka predsjednika društva gosp. Josipa Batište, te izabran novi predsjednik Darko Krušlin. Skupština se zahvalila dosadašnejm predsjedniku Batišti na svojem trudu i zalaganju u vođenju društva zadnjih 6 godina.

 

Ovdje možete vidjeti plan rada i financijski plan za 2017. godinu (Skraćena verzija).

 

Iz govora predsjednika gosp. Josipa Batište:

Poštovani planinari i gosti,

na prošloj  izbornoj Skupštini preuzeo sam još jedan mandat predsjednika društva na vrijeme od dvije godine, pa bi se ukratko osvrnuo na dosadašnji rad.

U više od 65. godina djelovanja planinarskog društva u Pregradi, kao i kod drugih udruga bilježe se trendovi uzleta i padova. Tako sam prije 6 godina, u jednom kriznom vremenu za opstojnost planinarstva u Pregradi, preuzeo dužnost predsjednika društva s namjerom da se tradicija planinarstva kod nas ne ugasi, da se osigura prohodnost planinarskih staza Kunagore, a toplina planinarskog doma na Kunagori da dočeka svakog našeg gosta.

Okružen prijateljima planinarima, pred sebe smo stavili puno veće ciljeve nego li je to bilo za očekivati. Sjetimo se, da nam je početni godišnji proračun  za 2011. godinu iznosio svega 9.000,00 kn, te da smo unatoč tome, tijekom 2013. uspjeli obnoviti potkrovlje – spavaonice doma, urediti novi sanitarni čvor, te obnoviti  fasadu na planinarskom domu.

Naredne 2014.  uspjeli smo organizirati Opću planinarsku školu, a nakon toga su krenuli planinarki izleti u bliža i daljnja gorja, obuka vodiča društvenih izleta i markacista. Sve ovo uspjelo nam je uz nesebičan rad više pojedinaca u društvu kroz danas popularno volontiranje, a izradom prihvaćene projektne dokumentacije za javne natječaje, društvo broji čitav niz aktivnosti od onih usmjerenih na zaštiti prirode i okoliša, edukaciju, zaštitu zdravlja i dr.  Sam proračun nam je na godišnjoj razini preko 40.000,00 kn, a sa organiziranih cca 30-ak izleta godišnje, na samom smo vrhu među planinarskim društvima Zagorja i okolice. Nabavili smo nužno potrebnu opremu na zahtjevnije planinarenje, za planinarski dom, a ove godine je još jednom premazom zaštitnim bojama zaštićena drvenina, stolovi, klupice, ograda terase planinarskog doma na Kunagori.

Želja mi je da društvo nastavi sa svojim uzletom, koji ja nažalost zbog svojih  privatnih obveza ne mogu pratiti, pa želim da Skupština prihvati moju ostavku i izabere novog kandidata koji će s istim i još većim elanom nastaviti voditi društvo.

Zahvaljujem se svima Vama na nesebičnoj pomoći i podršci, a novo izabranom predsjedniku želim puno uspjeha u budućem radu.

 

Također je podnejto izvješće o realizaciji projekata "Planinarenje - Sport za sve i Šetnjom do zdravlja" koji su sufinancirani sredstvima Sportske zajednice Grada Pregarde i Krapinsko-zagorske Županije. Pogledan je i 15 minutni film pripremljen u tu svrhu.

 

naglašeno je:

Izvješće o provedenim projektima 2016.

Tijekom godine, uz potporu Grada Pregrade – Sportske zajednice i Krapinsko-zagorske županije, kroz osmišljene projekte „Šetnjom do zdravlja“ i „Planinarenje – Sport za sve“, osigurali smo dodatne novčane izvore i nastavili sa svojim planinarskim aktivnostima.

Uz organizaciju  proslave Praznika rada na Kunagori i Planinarski pohod Branje grojzdja, organizirali smo još 20-ak planinarskih izleta,  održavali planinarske staze Kunagore, te održavali planinarski dom na Kunagori na način da smo održavali okoliš, te zaštitnim premazima zaštitili ogradu terase, prozore, stolove i klupe. 

Uz brege Hrvatskog zagorja, Ivanščice, Medvednice, Gorskog kotara, Psunja, Samoborskog gorja i Žumberka, posebno su nam se dojmili vrhovi sjevernih jadranskih otoka Krka, Cresa i Lošinja, zahtjevnija Dinara (vrhovi Velika Duvjakuša, Troglav, Jankvo brdo i Sinjal), te vrh Sveto brdo na Južnom Velebitu iznad Paklenice. Planinarili smo i u susjednoj Sloveniji. Uz Boč i Donačku goru, obišli smo stari grad Kunšperk i Svete gore, a tijekom ljeta bili smo u Logarskoj dolini. Uz slap Rinka i planinarski dom na Okrešlju popeli smo se do Savinjskog sedla i Ledinskog vrha, i tako mnogi od nas, po prvi puta uspeli se na neki vrh iznad 2000 metara. Kamniške Alpe privlače svojom ljepotom i zahtjevnošću, pa su se neki brzo vratili i osvojili okolne vrhove Branu, Planjavu, Ojštricu i najviši među njima vrh Grintpvec sa 2558 metara.