Pješački uspon od novouređenog Trga Gospe Kunagorske do planinarskog doma na Kunagori je najkraći pješački prilaz iz centra grada Pregrade. Vratiti se možete Lenartovim stubama.
 
 
 
006
 
 
 
Ovo je najkraći pješački prilaz iz centra grada Pregrade, a vodi od novouređenog Trga Gospe Kunagorske, uz crkvu, stazom Križnog puta, uzbrdo do planinarskog doma. Na Trgu, nedaleko crkve nalazi se parkirališni prostor na kojem možete ostaviti svoje vozilo. Potom se krećite cestom uz crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije. Kod samostana skrenite lijevo, te potom slijedite stazu uzbrdo, markiranom šumskom stazom. Za kojih 30 minuta, doći ćete do planinarskog doma, odakle vam se pruža pogled na grad Pregradu i dolinu rječice Kosteljine.
 
Oni koji ne žele istom stazom nazad, preporučamo da od doma krenu asfaltiranom cestom prema Pregradi, te da kod kapele Sv. Lenarta siđu Lenartovim stubama do središta grada - novouređenog trga s fontanom. Početkom listopada 2009. godine, završena je izgradnja Lenartovih stuba koje povezuju centar grada Pregrade s naseljem Pregrada Vrhi, do kapelice sv. Lenarta. Šetnica duljine 380 metara sastoji se od 436 drvenih stuba povezanih pješčanim podestima, a pogodna je i za noćno pješačenje jer je osvijetljena.
 
 
 
Prilaz Trgu je lak, jer se već iz daljine, iz južnog dijela Pregrade vidi dom na vrhu Kuna gore, a ispod njega "Zagorska katedrala" i glavni Pregradski trg.

090
Osim osobnim automobilom, u Pregradu možete doći i redovnom autobusnom linijom iz smjera Zagreba (kroz Krapinske Toplice), Krapine, Huma na Sutli i Desinića. Željezničkog prijevoza nema, a najbliža željeznička stanica na relaciji Zagreb - Varaždin je u Velikom Trgovišći ili Zaboku..