Najava izleta: subota, 30.5.2020. Karavanke, Golica (SLO)

 
Planina pod Golicom (980m) - Koča na Golici (1582m) - vrh Golica (1835m)

Opis izleta:
U subotu 30.5.2020. organiziramo planinarski izlet u Sloveniju, na Karavanke - Golicu. Golica je otvoreni vrh visine 1835 m koji se nalazi sjeverno od Jesenica. S vrha se pruža prekrasan pogled na zapadni dio Karavanki i dio Julijskih Alpa s najvišim vrhom Triglavom. Golicu je najbolje posjetiti u svibnju jer tada na travnatim obroncima ispod vrha rastu Narcise.

Mjesto polaska:
Pregrada, ul. S. Škreblina, Obrtnički dom.

Vrijeme polaska:
Subota, 30.5.2020. u 5,00 sati.

Vrijeme povratka:
- navećer

Prijevoz:
U osobnom angažmanu, automobilima. Molimo zainteresirane da se dogovore za prijevoz ili da ponude mogučnost prijevoza za druge članove.

Oprema:
Standardna planinarska oprema prilagođena proljetnim vremenskim uvjetima sa zaštitom od sunca,  kiše i vjetra, štapovi, topla kapa, rukavice. Obavezno gojzerice.

Napomena: Radi sprječavanja širenja COVID virusa, učesnici u dijelu osobne opreme trebaju imati zaštitnu masku, jednokratne rukavice i dezinfekcijsko sredstvo.

Za prelazak preko državne granice obavezno osobna i članska iskaznica.

Prehrana:
Prehrana i piće iz ruksaka. Opskrbljenost i rad planinarskih domova je zbog epidemije COVID otežan. Sa sobom ponijeti i dovoljnu količinu vode.

Zahtjevnost:
Tehnički nezahtjevno. Kondicijski oko 6 sati hoda.

Naknade: U dogovoru sa vozačima, za gorivo i vinjeta.

Organizator:
HPD "Kunagora" Pregrada

Vodič - informacije:
Za HPD KUnagora: Davor Rogina 099/78 63662, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Prijeve:
- Zaključno do četvrtka 28.5.2020.g.
- Obavezna uplaćena godišnja članarina za 2020.g.

Više o ishodištu možete doznati na linku fotogalerije na  www.planinarenje.hr

Ostale napomene:
Obavezno upoznavanje i pridržavanje preporuka HPS-a: Preporuke za zaštitu zdravlja pri planinarskim i penjačkim aktivnostima koju možete pronaći na našem webu i stranicama HPS-a.

Organizator i vodič ima pravo otkazati, odgoditi ili prekinuti izlet u slučaju nepovoljnih vremenskih okolnosti, ako ne može osigurati sudjelovanje vodiča HPS-a, ako nije prikupljen dovoljan broj prijava za pokriće troškova i u slučaju više sile. U slučaju otkazivanja ili odgode izleta vodič će o tome pravovremeno obavijestiti sve prijavljene članove. U slučaju otkazivanja izleta odluku o načinu povrata predujma donosi organizator. Tijekom izleta vodič ima pravo promijeniti plan izleta ili ga prekinuti ako procijeni da to zahtijevaju okolnosti.

Prijavom na planinarski izlet svaki sudionik potvrđuje da je upoznat s planom izleta i da je s njime suglasan, da je upoznat s rizicima i da na izletu sudjeluje na vlastitu odgovornost, da preuzima odgovornost za osobno ponašanje u skupini tijekom trajanja izleta, da preuzima obvezu poštivanja i izvršavanja uputa vodiča, da preuzima obvezu da se za sudjelovanje opremi odgovarajućom odjećom, obućom i drugom opremom, te da posjeduje tjelesnu spremnost potrebnu za svladavanje predviđenih napora.