Izložba starih fotografija

 

Povodom proslava 60 godišnjice organiziranog planinarenja u Pregradi, dana 19. studenog 2010. godine u Gradskoj knjižnici Pregrada postavljenaje izložba starih fotografija o počecima organiziranog planinarenja u Pregradi ...

Gradska knjižnica Pregrada, 19. studeni 2010.

Izložba je postavljena u prostoru Gradske knjižnice Pregrada, a njezin idejni začetni i autor je prof. Slavko Dimač. Izložba je otvorena povodom 60. godišnjice organiziranog planinaenja u Pregradi.

 Izloženo je 16 uvećanih fotografija, onih starijih, za koje smatramo, da su interesantnije razgledavanju. Na fotografijama su doajeni pregradskog planinarenja gosp. Jura Kantoci, Ivan Kuster i Stjepan Storjak, kao i mnogi drugi.

 Uz izložbu fotografija, izloženi su i dokumenti vezani uz pregradsko planinarstvo, zapisnike, statute, članke iz novina ..., a želja nam je da se otme zaboravu povijesni dio početka planinarenja u našem kraju i izgradnje planinarske kuće na kunagori.

 Posjetite izložbu, možda će se netko od vas na njoj prepoznati i vratiti u prošle dane ...

 Zahvaljujemo se Gradskoj knjižnici Pregrada i svim ostalim koji su dali svoj dopirnos postavci ove izložbe.

Uz izlou fotografija, izloženi su i dokumenti vezani uz pregradsko planinarstvo, zapisnike, statute, članke iz novina ..., a želja nam je da se otme zaboravu povijesni dio početka planinarenja u našem kraju i izgradnje planinarske kuće na kunagori.

Kopanje temelja za planinarski dom.

 

Prijenos crijepa iz Pregrade do doma u izgradnji.

 

Druženje na Kunagori

 

Proslava 1. Maja kod planinarskog doma

 

 

 

 

Prvi automobil u Pregradi, kod planinarskog doma

 

Izlet