Medvednica, Puntijarka - Sljeme - Grafičar

Najava izleta: Nedjelja, 23.8.2020. Planinarski izlet Medvednicom

 

Opis izleta:
Dolazak automobilima do parkirališta kod Puntijarke. Nastavljamo sa planinarenjem prema Sljemenkoj kapelici i vrhu Sljeme (KT HPO). Potom se blago spuštamo prema Malom Sljemenu i Planinarskom domu  Grafičar. Ukoliko će biti zainteresiranih, možemo nastaviti sve do Planinarskog doma Risnjak. Povratak prema Puntijarci.

Okupljanje:

Obrtnički dom Pregrada
 
Vrijeme polaska: 
Nedjelja, 23.8.2020. u 8:00 sati. 
 
 Vrijeme povratka:
Oko 17,00 sati.
 
Prijevoz:
U osobnom angažmanu, automobilima.
Molimo da se jave vozači radi organizacije prijevoza.
 
Oprema:
Standardna planinarska oprema prilagođena zimskim vremenskim uvjetima sa zaštitom od snijega, kiše, vjetra, štapovi, kapa i rukavice.
 
Prehrana:
Iz ruksaka, moguće i u nekim od planinarskih domova na Medvednici.
 
Zahtjevnost:
Oko 5-6 sata hoda, staza nije zahtjevna
Naknade:
- nema
Organizator:
HPD Kunagora
 
Vodič - informacije:
Za HPD Kunagora: Davor Rogina, 099/7863662,  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Prijave:
- Zaključno do subote 22.8.2020.g. do 12h.
 
Ostale napomene:
- svaki sudionik izleta u obavezi se je upoznati i pridržavati se Preporuka o zaštiti zdravlja pri planinarskim i penjačkim aktivnostima, objavljenim na webu HPS-a koje možete pronaći na linku: link
 
 
Ostale napomene:

Organizator i vodič ima pravo otkazati, odgoditi ili prekinuti izlet, a posebno u slučaju nepovoljnih vremenskih okolnosti, ako ne može osigurati sudjelovanje vodiča HPS-a, ako nije prikupljen dovoljan broj prijava za pokriće troškova i u slučaju više sile. U slučaju otkazivanja ili odgode izleta organizator će o tome pravovremeno obavijestiti sve prijavljene članove. U slučaju otkazivanja izleta odluku o načinu povrata predujma donosi organizator. Tijekom izleta vodič ima pravo promijeniti plan izleta ili ga prekinuti ako procijeni da to zahtijevaju okolnosti. Prijavom na planinarski izlet svaki sudionik potvrđuje da je upoznat s planom izleta i da je s njime suglasan, da je upoznat s rizicima i da na izletu sudjeluje na vlastitu odgovornost, da preuzima odgovornost za osobno ponašanje u skupini tijekom trajanja izleta, da preuzima obvezu poštivanja i izvršavanja uputa vodiča, da preuzima obvezu da se za sudjelovanje opremi odgovarajućom odjećom, obućom i drugom opremom, te da posjeduje tjelesnu spremnost potrebnu za svladavanje predviđenih napora.