Najava izleta: nedjelja, 8.3.2020. Olimska gora

 

 

Olimje - Rudnica - Olimje
 

U nedjelju 8.3.2020.g. organiziramo planinarski izlet u Sloveniju, nedaleko Podčetrtka u na Olimsku goru. Iz Olimja ćemo se popeti na vrh Silavec (Rudnica) - 622 mnv gdje je od 2019. godine postavljena 35 metara visoka piramida zvana  "Stup zdravlja i veselja" sa kojeg se pružaju vidici do Alpa,  susjednog Boča i Donačke goru, te Hrvatske. U povratku će se obići Koča pri čarovnici - mjesto gdje mali i veliki posjetitelji ponovno ulaze  u svijet bajki i mašte susrečući Kekeca, Bedanca, Snjeguljicu i druge likove iz bajki ... U Olimju će se obići Crkva i stara ljekarna, a ljubitelji čokolade će moći navratiti i u obližnju čokoladarnicu.

 

 

           Opis izleta:

U nedjelju 8.3.2020.g. organiziramo planinarski izlet u Sloveniju, nedaleko Podčetrtka u na Olimsku goru. Iz Olimja ćemo se popeti na vrh Silavec (Rudnica) - 622 mnv gdje je od 2019. godine postavljena 35 metara visoka piramida zvana  "Stup zdravlja i veselja" sa kojeg se pružaju vidici do Alpa,  susjednog Boča i Donačke goru, te Hrvatske.

U povratku će se obići Koča pri čarovnici - mjesto gdje mali i veliki posjetitelji ponovno ulaze  u svijet bajki i mašte susrečući Kekeca, Bedanca, Snjeguljicu i druge likove iz bajki ...

U Olimju će se obići Crkva i stara ljekarna, a ljubitelji čokolade će moći navratiti i u obližnju čokoladarnicu.

Mjesto polaska: 

Pregrada, ul. S. Škreblina, Obrtnički dom.

 Vrijeme polaska: 

Nedjelja, 8.3.2020.  u 8,00 sati. 

         Vrijeme povratka:

Oko 16,00 sati.

          Prijevoz:

U osobnom angažmanu, automobilima. Mole se vozači da se jave za prijevoz.

Oprema:

Standardna planinarska oprema prilagođena vremenskim uvjetima sa zaštitom od sunca,  kiše i vjetra, štapovi, topla kapa, rukavice. 

Napomena: Za prelazak preko državne granice obavezno osobna i članska iskaznica.

Prehrana i piće:

Isključivo iz  ruksaka. Po povratku u Olimje, ugostiteljska ponuda jela i pića.

          Zahtjevnost:

Oko 4 sata laganog hoda uz razgledavanje.

           Naknade: Ulaznica za Koču pri čarovnici - 3€ odrasli, 2€ mladi. Prijevoz, u dogovoru sa vozačima, preporuka cca. 20 kn po putniku u vozilu.

           Organizator:

HPD "Kunagora" Pregrada

Vodič - informacije:

           Za HPD KUnagora: Snježana Rogina, 098/90 80 189

                                   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Prijeve:

- Zaključno do petka 6.3.2020.g.

- Obavezna uplaćena godišnja članarina za 2020.g.

 

Ostale napomene:

Organizator i vodič ima pravo otkazati, odgoditi ili prekinuti izlet, a posebno u slučaju nepovoljnih vremenskih okolnosti, ako ne može osigurati sudjelovanje vodiča HPS-a, ako nije prijavljen dovoljan broj prijava za pokriće troškova i u slučaju više sile. U slučaju otkazivanja ili odgode izleta vodič će o tome pravovremeno obavijestiti sve prijavljene članove. Tijekom izleta vodič ima pravo promijeniti plan izleta ili ga prekinuti ako procijeni da to zahtijevaju okolnosti.

Prijavom na planinarski izlet svaki sudionik potvrđuje da je upoznat s planom izleta i da je s njime suglasan, da je upoznat s rizicima i da na izletu sudjeluje na vlastitu odgovornost, da preuzima odgovornost za osobno ponašanje u skupini tijekom trajanja izleta, da preuzima obvezu poštivanja i izvršavanja uputa vodiča, da preuzima obvezu da se za sudjelovanje opremi odgovarajućom odjećom, obućom i drugom opremom, te da posjeduje tjelesnu spremnost potrebnu za svladavanje predviđenih napora.