Najava izleta: 26.12.2019. Lupinjak - vidikovac Gorno (Strmec Humski)

 
 
Na blagdan Štefanja, 26.12.2019. godine  organiziramo šetnju od parkirališta Područne škole u Lupinjaku do vidikovca Gorno u susjednom naselju Strmec Humski.
 
Vidikovac Gorno i poučnu stazu je otvorilo ŠKU „Gustav Krklec“ Lupinjak – Strmec, a ove godine je na tom području održana trka "Z jarka na breg" u dužini oko 6 km.

Sudionici šetnice mogli su uživati u ljepotama krajolika i nezagađenoj prirodi s još ponegdje očuvanom ruralnom aritekturom kraja, a upečatljivi su i očuvani stari nazivi pojedinih dijelova šetnica kao npr. Podvija, Ftičekov breig, Črdakovo, Jusovo korito.

 

Foto: Facebook ŠKU Gustav Krklec
 
 
 
Mjesto polaska:
Pregrada, ul. S. Škreblina, Obrtnički dom.
 
Vrijeme polaska: 
Polazak: 26.12.2019. u 9,00 sati.
Dolazak u Lupinjak kod škole u 9,30 sati.
 Vrijeme povratka:
Oko 16,00 sati.
Prijevoz:
U osobnom angažmanu, automobilima.
Oprema:
Standardna planinarska oprema prilagođena vremenskim uvjetima sa zaštitom od kiše i vjetra, štapovi, topla kapa, rukavice.

 

Prehrana:

 

Iz ruksaka, moguće u ugostiteljskim objektima po završetku obilaska staze.
 
Zahtjevnost:
Oko 3 sata hoda. 
Kondicijski nezahtjevno.
Tehnički: nezahtjevno.
Naknade:
- nema
Organizator:
HPD Kunagora
 Vodič - informacije:
Za HPD Kunagora: Verica Krklec
 
- Prijave na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili tel 099/7863662
 
Ostale napomene:
Organizator i vodič ima pravo otkazati, odgoditi ili prekinuti izlet, a posebno u slučaju nepovoljnih vremenskih okolnosti, ako ne može osigurati sudjelovanje vodiča HPS-a, ako nije prikupljen dovoljan broj prijava za pokriće troškova i u slučaju više sile. U slučaju otkazivanja ili odgode izleta organizator će o tome pravovremeno obavijestiti sve prijavljene članove. U slučaju otkazivanja izleta odluku o načinu povrata predujma donosi organizator. 
Tijekom izleta vodič ima pravo promijeniti plan izleta ili ga prekinuti ako procijeni da to zahtijevaju okolnosti.
Prijavom na planinarski izlet svaki sudionik potvrđuje da je upoznat s planom izleta i da je s njime suglasan, da je upoznat s rizicima i da na izletu sudjeluje na vlastitu odgovornost, da preuzima odgovornost za osobno ponašanje u skupini tijekom trajanja izleta, da preuzima obvezu poštivanja i izvršavanja uputa vodiča, da preuzima obvezu da se za sudjelovanje opremi odgovarajućom odjećom, obućom i drugom opremom, te da posjeduje tjelesnu spremnost potrebnu za svladavanje predviđenih napora. 
____________________________________