Rogla - Pohorje, 25.8.2019. - Otkazano zbog najave loše prognoze (objavljeno 23.8.2019.)

 

U nedjelju 25.8.2019.organiziramo planinarski izlet na Pohorje, Roglu.

 

Plan izleta:

Rogla je poznato popularno i atraktivno turističko, skijaško i planinarsko odredište u Sloveniji, jedna od najviših planina na Pohorju. Vrh Rogle je na 1517 mnv u blizini istoimenog skijališta, a na vrhu se nalazi  razgledna piramida visine 30 metara s koje se iznad najviših smrekovih stabala šumovitog vrha pružaju pogledi na ostale vrhove Pohorja, na Boč, Posavsko gorje, Kamniško Savinjske alpe, pa i do Snježnika i Učke prema jugu i do Triglava i Karavanki prema zapadu.

 

          Lovrenška jezera kao prirodna i turistička znamenitost Pohorja poznata su Lovrenška jezera, koja na nadmorskoj visini od oko 1520 m dočaravaju karakteristike jezerskih područja sjeverne Europe. Pored najvećeg jezera postavljen je drveni panoramski toranj. Do jezera vode uređene i označene lake pješačke staze, a po području jezera postavljene su drvene šetnice za sigurno kretanje.

             Planirana ruta planinarskog izleta je od planinarske Koče na Pesku (1386m) do Lovrenških jezera i povratak travnatom visoravni do skijališta i vrha Rogle, te silazak s vrha kroz smrekovu šumu do Koče na Pesku. Planinarska staza dobro je označena i nezahtjevna, a optimalno vrijeme za hodanje je oko 3 sata što se može produžiti sa opuštajućim i dužim odmorima.

          Potrebna je standardna planinarska oprema, čvrste gojzerice, preporuča se korištenje štapova za hodanje i da se u ruksaku ponese nešto hrane i pića, a ostaje i mogućnost ugostiteljske usluge u  planinarskom domu Koča na Pesku i drugim ugostiteljskim objektima u naselju i skijalištu Rogla. Obavezno treba ponijeti osobnu, planinarsku i zdravstvenu iskaznicu.

Prijave vodiču najkasnije do 20. kolovoza 2019. g. radi organizacije prijevoza.

Troškovi prijevoza - ovisno o broju sudionika za autobusni prijevoz od 55 do 75 kuna, a za manje od 25 osoba organizirat će se prijevoz osobnim automobilima prema dogovoru prijavljenih.

     Polazak iz Pregrade u 06,00 sati s autobusnog kolodvora.

 

Vodič: Darko, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., mobitel 095 9072104

 

Ostale napomene: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima prava izmjene plana obzirom na objektivne okolnosti na terenu, a u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta izlet će se otkazati o čemu će vodič obavijestiti prijavljene sudionike izleta.