ODGOĐENO ZBOG NEPOVOLJNIH VREMENSKIH UVJETA (14.5.2019.)

Najava izleta: nedjelja, 19.5.2019. Karavanke, Golica (SLO)

 
Planina pod Golicom (980m) - Koča na Golici (1582m) - vrh Golica (1835m)
foto: hpd-bilo.koprivnica

Opis izleta:

U nedjelju 19.5.2019. organiziramo planinarski izlet u Sloveniju, na Karavanke - Golicu.Golica je otvoreni vrh visine 1835 m koji se nalazi sjeverno od Jesenica. S vrha se pruža prekrasan pogled na zapadni dio Karavanki i dio Julijskih Alpa s najvišim vrhom Triglavom. Golicu je najbolje posjetiti u svibnju jer tada na travnatim obroncima ispod vrha rastu Narcise.

Mjesto polaska: 

Pregrada, ul. S. Škreblina, Obrtnički dom.

 Vrijeme polaska: 

Nedjelja, 19.5.2019.  u 6,00 sati. 

         Vrijeme povratka:

Oko 20,00 sati.

          Prijevoz:

U osobnom angažmanu, automobilima. Mole se vozači da se jave za prijevoz kako bi se na vrijeme osigurale vijete.

Oprema:

Standardna planinarska oprema prilagođena proljetnim vremenskim uvjetima sa zaštitom od sunca,  kiše i vjetra, štapovi, topla kapa, rukavice. Obavezno gojzerice.

Napomena: Za prelazak preko državne granice obavezno osobna i članska iskaznica. 

Prehrana:

Iz  ruksaka ili u planinarskom domu.  Planinarski dom je opskrbljen. Sa sobom ponijeti i dovoljnu količinu vode.

          Zahtjevnost:

Oko 7sati hoda.

Naknade: U dogovoru sa vozačima, cca. 100,00 kn.

Organizator:

HPD "Kunagora" Pregrada

 Vodič - informacije:

Za HPD KUnagora: Davor Rogina 099/78 63662, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Prijeve:

- Zaključno do petka 17.5.2019.g.

- Obavezna uplaćena godišnja članarina za 2019.g.

 

 

Ostale napomene:

Organizator i vodič ima pravo otkazati, odgoditi ili prekinuti izlet u slučaju nepovoljnih vremenskih okolnosti, ako ne može osigurati sudjelovanje vodiča HPS-a, ako nije prikupljen dovoljan broj prijava za pokriće troškova i u slučaju više sile. U slučaju otkazivanja ili odgode izleta vodič će o tome pravovremeno obavijestiti sve prijavljene članove. U slučaju otkazivanja izleta odluku o načinu povrata predujma donosi organizator. Tijekom izleta vodič ima pravo promijeniti plan izleta ili ga prekinuti ako procijeni da to zahtijevaju okolnosti.

Prijavom na planinarski izlet svaki sudionik potvrđuje da je upoznat s planom izleta i da je s njime suglasan, da je upoznat s rizicima i da na izletu sudjeluje na vlastitu odgovornost, da preuzima odgovornost za osobno ponašanje u skupini tijekom trajanja izleta, da preuzima obvezu poštivanja i izvršavanja uputa vodiča, da preuzima obvezu da se za sudjelovanje opremi odgovarajućom odjećom, obućom i drugom opremom, te da posjeduje tjelesnu spremnost potrebnu za svladavanje predviđenih napora.