HPD „Kunagora“ Pregrada
organizira u nedjelju dana 27. siječnja 2019. godine planinarski izlet – uspon na
L I S C U

 


Lisca je vrh na 948 mnv u u Sloveniji, sjeverno od Sevnice. Malo ispod vrha nalaze se dvije planinarske kuće Jurčkova i Tončkova koča koja je otvorena i uobičajeno ima ugostiteljsku ponudu sa toplim obrocima. S vrha na kojem je meteorološka radarska stanica, pa i od planinarske kuće je lijep pogled prema jugu na dolinu Save od Radeče do Sevnice i na okolne vrhove Posavskog gorja. Za lijepa vremena s vrha se mogu vidjeti Julijske Alpe, Karavanke i Kamniško-Savinjske Alpe, Pohorje, Boč, Donačka gora, Macelj, Ivančica, Medvednica.


Predviđena staza je od izvora u naselju Cerje s oko 630 mnv do Tončkove Koče 927 mnv i na vrh Lisca, a povratak pored kapelice Svetog Jošta. Staza je lagana, predviđeno vrijeme za hodanje je 2-3 sata ukupno.
Prijevoz osobnim automobilima kroz Kumrovec, Podsredu do Sevnice i Cerja, oko 70 km.


Potrebna je standardna planinarska oprema i odjeća prilagođena zimskim uvjetima.


Obavezno ponijeti osobnu, zdravstvenu i planinarsku iskaznicu.


Polazak od Obrtničkog doma u Pregradi u 8,00 sati.


Prijave vodiču do petka 25. siječnja 2019.g. radi organizacije prijevoza, predviđeni troškovi za prijevoz 40,00 kuna po osobi.


Vodič: Darko Krušlin, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., mobitel 095 9072104


Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima prava izmjene plana obzirom na objektivne okolnosti na terenu, a u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, kiše i obilnog snijega, izlet će se otkazati o čemu će vodič obavijestiti prijavljene sudionike izleta.