Najava izleta: 11.11.2018. Grmada kraj Celja, SLO

Hudičev graben- Tolsti vrh - Celjska koča - Grmada
 
 

Opis izleta:

U nedjelju 11.11.2018.g. organiziramo planinarski izlet u Sloveniju, okolica Celja, vrhove Grmada (718) i Tolsti vrh (834m).

Izlet namijenjen planinarima željnim adrenalina i uživanju u prirodi.

Polazna točka nam je naselje Zvodno nedaleko Celja. Ulazimo u klanac Hudičev graben i penjemo se prema Tolstom vrhu, nakon čega se kroz uređeno skijalište spuštamo do Celjske koče. Kraće razgledavanje i odlazak do Pečovniške koče. Odmor, i nakon toga uspon na vrh Grmada. Slijedi spust do Zvodna. Zainteresirai poslije mogu pogledati i stari grad Celje, ulaznica cca. 4Eura.

Mjesto polaska: 

Pregrada, ul. S. Škreblina, Obrtnički dom.

 Vrijeme polaska: 

Nedjelja, 11.11.2018. u 8,00 sati. 

         Vrijeme povratka:

Oko 17,00 sati.

          Prijevoz:

U osobnom angažmanu, automobilima.

           Oprema:

Standardna planinarska oprema prilagođena vremenskim uvjetima sa zaštitom od sunca,  kiše i vjetra, štapovi, topla kapa, rukavice.

Napomena: Obavezno osobna i članska iskaznica, čvrste gojzerice, rukavice ...

Prehrana:

Iz ruksaka, Planinarski dom na Pečovniška koča je otvoren i opskrbljen.

          Zahtjevnost:

Oko 5-6 sati hoda.

1. Dio kroz Hudičev graben je  osiguran klinovima i sajlama.,

2. Silazak s Grmade je strm, opasnost od klizanja, pa ćemo se vratiti do Pečovniške koče.

Zahtjevnije kroz Hudičev graben.

Naknade: u dogovoru sa vozačima

Organizator:

HPD "Kunagora" Pregrada

 Vodič - informacije:

Za HPD KUnagora: Davor Rogina 099/78 63662, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Prijeve:

- Zaključno do petka 9.11.2018.g.

- Obavezna uplaćena godišnja članarina za 2018.g.

Ostale napomene:

Organizator i vodič ima pravo otkazati, odgoditi ili prekinuti izlet, a posebno u slučaju nepovoljnih vremenskih okolnosti, ako ne može osigurati sudjelovanje vodiča HPS-a, ako nije prikupljen dovoljan broj prijava za pokriće troškova i u slučaju više sile. U slučaju otkazivanja ili odgode izleta vodič će o tome pravovremeno obavijestiti sve prijavljene članove. U slučaju otkazivanja izleta odluku o načinu povrata predujma donosi organizator. Tijekom izleta vodič ima pravo promijeniti plan izleta ili ga prekinuti ako procijeni da to zahtijevaju okolnosti.

Prijavom na planinaski izlet svaki sudionik potvrđuje da je upoznat s planom izleta i da je s njime suglasan, da je upoznat s rizicima i da na izletu sudjeluje na vlastitu odgovornost, da preuzima odgovornost za osobno ponašanje u skupini tijekom trajanja izleta, da preuzima obvezu poštivanja i izvršavanja uputa vodiča, da preuzima obvezu da se za sudjelovanje opremi odgovarajućom odjećom, obućom i drugom opremom, te da posjeduje tjelesnu spremnost potrebnu za svladavanje predviđenih napora.