Bohor - Veliki Javornik

 

U nedjelju 21.10.2018. godine organiziramo planinarski izlet na Bohor, vrh Veliki Javornik - 1023m, te planinarski dom na Bohorju - 896 m. Usput ćemo obići i slap Ubijavnik i staru partizansku bolnicu na Travnom Lazu.

 Bohor se smjestio u zapadnom dijelu Posavskog gorja u susjednoj Republici Sloveniji, sa više vrhova Plešivec, Špic i Veliki Javornik.  

 

 

 

Uspon planiramo sa južne strane Bohora, od parkirališta naselja Jablance koje se nalazi iznad Senova. U  prvom dijelu kretati ćemo se neobilježenom stazom uz Dobrovski potok prema slapu Ubijavnik, nastavljamo prema Travnom Lazu i partizanskoj bolnici i vrhu Veliki Javornik. Silazak prema planinarskom domu na Bohorju, okrijepa i odmor u domu, te potom silazak do vozila markiranom stazom. 

 

Plan izleta:

Mjesto polaska:
Pregrada, ul. Stjepana Škreblina - Obrtnički dom
 
Vrijeme polaska: 
Nedjelja, 21.10.2018. u 7,30 sati

 
Prijevoz:
osobnim automobilima,

mole se vozači da ponude mogućnost prijevoza

Oprema:
Standardna planinarska oprema prilagođena zimskim vremenskim uvjetima sa zaštitom od kiše i hladnoće, štapovi, kapa i rukavice.

Za prelazak državne granice obavezna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

 
Prehrana i piće:

Iz ruksaka. Moguće otvoren planinarski dom na Bohoru.
 
Zahtjevnost:
Kondicijski  nezahtjevno.

Satnica:  Do Velikog Javornika cca. 2 sata hoda u usponu, silazak do planinarskog doma cca. 1 sat i povratak cca. 1,5 sata.

Tehnički nezahtjevno.

Naknade:
- za prijevoz u dogovoru sa vozačima, cca. 50 kn.

Organizator:
HPD Kunagora Pregrada
 
Prijave - vodič - informacije:

Branko Kokolić

prijave na email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ili SMS 099/7863662

Prijave do petka, 19 .10.2018. godine.


Ostale napomene:
- Na izlet mogu isključivo planinari, članovi planinarskih društva s plaćenom članarinom za tekuću godinu. Oragnizator, HPD Kunagora zadržava pravo odgode ili otkaza izleta (premali odaziv  pa se akontacijom ne mogu pokriti troškovi prijevoza, loši vremenski uvjeti  i dr.). U slučaju otkaza izleta, vodič će o tome obavijestiti prijavljene za izlet. Na izletu ste u obvezi poštivati pravila planinarske etike te postupati po uputama dobivenih od vodiča.