Julijske alpe, Bohinj, Slap Savice, Dom na Komni ---- 27.8.2017.

 

U nedjelju 27. kolovoza 2017. g. organiziramo planinarski izlet

 u Julijske Alpe sa usponom na Komnu i Vogel

 

Planirana ruta pohoda za grupu A:

- od Koče pri Savici (653 m) do Doma na Komni (1520 m) i Koče pod Bogatinom (1513m) - laka označena staza - oko 3 sata hoda u usponu,

više na http://www.hribi.net/izlet/koca_pri_savici_koca_pod_bogatinom_/1/198/301

u silasku istom stazom ili uz Črno jezero i „čez Komarču“ – zahtjevna označena staza,  -  2 sata

http://www.hribi.net/izlet/koca__pri_savici_dom_na_komni_cez_komarco/1/102/731

(ovisno o grupi i vremenskim prilikama)

Planirana ruta pohoda za grupu B

- žičarom/gondolom od Postaje Ukanc (569m) do Ski. hotela Vogel (1535m), planinarski uspon do vrha Orlove glave (gornja postaja skijaške žičare četverosedežnice 1682m – 40 min hoda ili žičarom), a može se produžiti i do vrha Šije (1880m ukupno 2 sata u usponu od Ski hotela) i  povratak istim putem – laka označena staza.

Planirane rute pohoda, Bohinjsko jezero, Komna i Vogel nalaze se na prostoru Triglavskog narodnog parka. Vogel je poznato skijalište, ali i popularno izletište u ljetnoj sezoni, osobito iz razloga što se za nekoliko minuta žičarom može doći na visinu iznad 1500 m.

 S planinarskih odredišta i planinarskih staza pružaju se prekrasni vidici na Bohinjsko jezero u dolini i na vrhove Julijskih Alpi, Triglav i druge.

 

Plan izleta:

 

Mjesto polaska:
Pregrada, Autobusni kolodvor
 
Vrijeme polaska: 
27.8.2017. - nedjelja, u 4,30 sati 

Prijevoz:
Autobus

Oprema:
Standardna planinarska oprema prilagođena promjenljivim vremenskim uvjetima sa zaštitom od sunca, kiše i hladnoće, štapovi, kapa i rukavice.

Prehrana i piće:
Iz ruksaka, moguća i u planinarskom domu.
 
Zahtjevnost:
Nezahtjevno, više u najavi - letku

Potrebna je standardna planinarska oprema, čvrste gojzerice, preporučuje se korištenje štapova za hodanje i kacige na zahtjevnoj stazi „čez Komarču“, hrana i piće za cjelodnevni boravak u prirodi uz mogućnost ugostiteljske usluge na Planinarskim domovima i obavezno ponijeti osobnu, zdravstvenu i planinarsku iskaznicu.

Naknade:
- za prijevoz 130 kn

- za one koji žele žičarom na Vogel, povratna karta cca. 15Eura

Organizator:
HPD Kunagora Pregrada
 
Prijave - vodič - informacije:

Prijave - informacije: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 095 9072104, do 22.8.2017.

Vodič: Darko Krušlin


Ostale napomene:
- Na izlet mogu isključivo planinari, članovi planinarskih društva s plaćenom članarinom za tekuću godinu. Oragnizator, HPD Kunagora zadržava pravo odgode ili otkaza izleta (premali odaziv  pa se akontacijom ne mogu pokriti troškovi prijevoza, loši vremenski uvjeti  i dr.). U slučaju otkaza izleta, vodič će o tome obavijestiti prijavljene za izlet. Na izletu ste u obvezi poštivati pravila planinarske etike te postupati po uputama dobivenih od vodiča.

 

Plan izleta možete preuzeti na ovom linku: