Najava izleta: nedjelja, 10.3.2019. KAMENI SVATI

 

 

Izlet na Medvednicu 10. ožujka 2019. (nedjelja)

 

Planirani uspon: Kameni svati , planinarski dom Glavica – špilja Veternica

Polazak: Pregrada, Obrtnički dom

Vrijeme polaska: 8,00 sati

                            

Tijek uspona: Dolazak do Jablanovca osobnim automobilima i polazak planinarskog uspona počinjemo od spomenika Augusta Šenoe (hrvatskog pjesnika koji je napisao povjesticu prema legendi o Kamenim svatima i u tu čast mu je podignut spomenik u Jablanovcu). Nakon toga nastavljamo prema Planinarskoj kući Kameni svati (480m.n.v.) laganim hodom oko 1 sat. Tamo imamo kraću pauzu i nastavljamo prema vrhu Kameni svati (489m.n.v.) i vidikovcu(482m.n.v.) oko 15ak minuta od Planinarske kuće. Laganim hodom krećemo mimo ponikvi do Planinarskog doma Glavica (420 m.n.v.) oko 2 sata. Pauza za ručak. Od PD Glavica idemo prema špilji Veternici, oko 15 minuta. Ako će ulaz u špilju Veternicu biti dozvoljen, tko želi, moći će ju posjetiti (ulaz u špilju se naplaćuje: djeca 20kn, studenti i umirovljenici 30kn, odrasli 40kn, obiteljska (obitelj s djecom) 100kn). Od špilje Veternice idemo  VPO prema Bizeku, 45minuta.  Bizek-Kameni svati-Jablanovec (spomenik Augusta Šenoe) oko 2 sata.

Ukupno trajanje ture:  5-6 sati (laganim hodom)

Vodič: Horvat Zdravko – Deda (098/ 839- 569) , mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Organizacija prijevoza: osobni automobili (vlastiti dolazak)

Oprema: planinarska odjeća i obuća primjerena vremenskim uvjetima, obavezno ponijeti osobnu iskaznicu, zdravstvenu iskaznicu i planinarsku iskaznicu. Hrana i piće iz rukasaka (postoji mogućnost kupnje obroka u PD Glavica).

U SLUČAJU NAJAVE LOŠEG VREMENA, IZLET SE ODGAĐA DO DALJNJEG TERMINA!

 

 
 
 

Ostale napomene:

Organizator i vodič ima pravo otkazati, odgoditi ili prekinuti izlet, a posebno u slučaju nepovoljnih vremenskih okolnosti, ako ne može osigurati sudjelovanje vodiča HPS-a, ako nije prikupljen dovoljan broj prijava za pokriće troškova i u slučaju više sile. U slučaju otkazivanja ili odgode izleta vodič će o tome pravovremeno obavijestiti sve prijavljene članove. U slučaju otkazivanja izleta odluku o načinu povrata predujma donosi organizator. Tijekom izleta vodič ima pravo promijeniti plan izleta ili ga prekinuti ako procijeni da to zahtijevaju okolnosti.

Prijavom na planinarski izlet svaki sudionik potvrđuje da je upoznat s planom izleta i da je s njime suglasan, da je upoznat s rizicima i da na izletu sudjeluje na vlastitu odgovornost, da preuzima odgovornost za osobno ponašanje u skupini tijekom trajanja izleta, da preuzima obvezu poštivanja i izvršavanja uputa vodiča, da preuzima obvezu da se za sudjelovanje opremi odgovarajućom odjećom, obućom i drugom opremom, te da posjeduje tjelesnu spremnost potrebnu za svladavanje predviđenih napora.