Najava izleta: nedjelja, 24.2.2019. Bistriški vintgar

 

 

Slovenska Bistrica - Bistriški vintgar - Močnik - Urh - Tinje- Visole - Zgornja Bistrica
 
 

Opis izleta:

U nedjelju 24.2.2019.g. organiziramo planinarski izlet u Sloveniju nedaleko Slovenske Bistrice gdje ćemo u usponu obići sutjesku potoka Bistrice "Bistriški Vintgar". Krećući se uz ptook Bistricu, susrećemo se sa mnogo slapova, obići ćemo stari Rimski kamenolom mramora, slap Šum, ostatke starih mlinova, ostatke Maroltove jelke sve do Močnika. Potom se još malo uspinjemo makadamom i dolazimo do stare kapele Urh, Tinja i spomenika u Visolama, nakon čega zaokružujemo naš izlet i dolazimo do polazne točke. U silasku od Urha imamo prekrasne pogledae na Boč i DOnačku goru, te ostale gore Zasavja.

Izlet namijenjen svim planinarima, a fotografije snimljene 15.2.2019. možete pogledati na našem facebooku.

 

 

Mjesto polaska: 

Pregrada, ul. S. Škreblina, Obrtnički dom.

 Vrijeme polaska: 

Nedjelja, 24.2.2019.  u 7,30 sati. 

         Vrijeme povratka:

Oko 17,00 sati.

          Prijevoz:

U osobnom angažmanu, automobilima. Mole se vozači da se jave za prijevoz.

Za kombi nije bilo dovoljno iskazanog interesa, a prijevoz automobilima je znatno jeftiniji.

           Oprema:

Standardna planinarska oprema prilagođena vremenskim uvjetima sa zaštitom od sunca,  kiše i vjetra, štapovi, topla kapa, rukavice. Obavezno gojzerice.

Napomena: Za prelazak preko državne granice obavezno osobna i članska iskaznica.

Prehrana:

Isključivo iz  ruksaka, putem nismo naišli ni na jedan ugostiteljski objekt. Isto vrijedi i za piće (obavezno uzmite šalice kako bi si sami uz put pripremili  čaj, kavu ...)

          Zahtjevnost:

Oko 5-6 sati laganog hoda uz razgledavanje.

1. Dio kroz Bistriški Vingtar, cca. 2,5 sati blagog uspona, ponegdje malo klizavije.

2. Močnika do Urha, blagi uspon makadamom,  cca. 1 vremena hodanja,

3. Urh - Tinje - Visole  - Zgornja Bistrica, silazak cestom i šumskom stazoim, cca. 1,5 sati.

 

 

Naknade: u dogovoru sa vozačima, preporuka cca. 30 kn po putniku u vozilu.

Organizator:

HPD "Kunagora" Pregrada

 Vodič - informacije:

Za HPD KUnagora: Davor Rogina 099/78 63662, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Prijeve:

- Zaključno do petka 22.2.2019.g.

- Obavezna uplaćena godišnja članarina za 2019.g.

 

Ostale napomene:

Organizator i vodič ima pravo otkazati, odgoditi ili prekinuti izlet, a posebno u slučaju nepovoljnih vremenskih okolnosti, ako ne može osigurati sudjelovanje vodiča HPS-a, ako nije prikupljen dovoljan broj prijava za pokriće troškova i u slučaju više sile. U slučaju otkazivanja ili odgode izleta vodič će o tome pravovremeno obavijestiti sve prijavljene članove. U slučaju otkazivanja izleta odluku o načinu povrata predujma donosi organizator. Tijekom izleta vodič ima pravo promijeniti plan izleta ili ga prekinuti ako procijeni da to zahtijevaju okolnosti.

Prijavom na planinarski izlet svaki sudionik potvrđuje da je upoznat s planom izleta i da je s njime suglasan, da je upoznat s rizicima i da na izletu sudjeluje na vlastitu odgovornost, da preuzima odgovornost za osobno ponašanje u skupini tijekom trajanja izleta, da preuzima obvezu poštivanja i izvršavanja uputa vodiča, da preuzima obvezu da se za sudjelovanje opremi odgovarajućom odjećom, obućom i drugom opremom, te da posjeduje tjelesnu spremnost potrebnu za svladavanje predviđenih napora.