TRIGLAV - JULIJSKE ALPE, 4. i 5.8.2018.

 

U subotu i nedjelju organiziramo dvodnevni planinarski izlet na najviši vrh Slovenije - TRIGLAV 2864m

 

 

Plan izleta:

 

Planirana ruta pohoda je iz Pokljuke (Ski.Centar 1340 m), pored Vodnikovog doma do Planinarskog doma Planika (2408 m), uspon na Triglav (2864 m), te povratak. 

Staza do PD Planika može se proći za 4,30 minuta, zahtjevna je samo na kraćem dijelu, a staza od Planike na vrh Triglava je jako zahtjevna, može se proći za 1,40 minuta, namijenjena za kondicijski spremne i iskusne planinare.       Za planinare koji neće uspon na vrh, ostaje mogućnost da sačekaju povratak kod PD Planika.

Potrebna je standardna planinarska oprema, čvrste gojzerice, kaciga, preporučuje se korištenje štapova za hodanje, a za kretanje po „zelo zahtjevnim“ osiguranim putovima obaveza je koristiti opremu za samoosiguranje. Dio opreme osigurava HPD „Kunagora“. Obavezno ponijeti osobnu, zdravstvenu i planinarsku iskaznicu, te nešto eura za osobne potrebe. 

Mjesto polaska:
Pregrada, ul. Stjepana Škreblina - Obrtnički dom 
 
Vrijeme polaska: 
4.8.2017. u 4,30 sati (subota)

Prijevoz:
kombi

Oprema:
Standardna planinarska oprema prilagođena promjenjljivim vremenskim uvjetima sa zaštitom od sunca, kiše i hladnoće, štapovi, kapa i rukavice, obavezno kaciga i set za samoosiguranje.
 
Prehrana i piće:

Iz ruksaka, moguća i u planinarskom domu.
 
Zahtjevnost:
Zahtjevno.

Naknade:
- za prijevoz 150 kn

- za noćenje 15-20Eura sa važečom planinarskom iskaznicom.

Organizator:
HPD Kunagora Pregrada
 
Prijave - vodič - informacije:

Prijave - informacije: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 095 9072104

Vodič: Darko Krušlin


Ostale napomene:
- Na izlet mogu isključivo planinari, članovi planinarskih društva s plaćenom članarinom za tekuću godinu. Oragnizator, HPD Kunagora zadržava pravo odgode ili otkaza izleta (premali odaziv  pa se akontacijom ne mogu pokriti troškovi prijevoza, loši vremenski uvjeti  i dr.). U slučaju otkaza izleta, vodič će o tome obavijestiti prijavljene za izlet. Na izletu ste u obvezi poštivati pravila planinarske etike te postupati po uputama dobivenih od vodiča.

 

Plan izleta možete preuzeti na ovom linku: